#
#
#
#

Navigácia

Vyhľadávanie

rozšírené vyhľadávanie ...

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Kalendár

Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Aktuálne počasie

dnes, piatok 19. 4. 2024
slabý dážď 10 °C 0 °C
sobota 20. 4. dážď so snehom 7/2 °C
nedeľa 21. 4. zamračené 5/1 °C
pondelok 22. 4. zamračené 6/0 °C
KIA
Euroregión Beskydy
Miestna akčná skupina Terchovská dolina
Združenie obcí Mikroregión Terchovská dolina
MALÁ FATRA, oblastná organizácia cestovného ruchu

 

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:4
DNES:743
TÝŽDEŇ:3250
CELKOM:1436484

Obsah

Aj za bránami MŠ vykuklo slniečko

Typ: 2021 | ostatné
V lese sa deti zahrali na malých bádateľov, pozorovateľov Po zlepšení sa epidemiologickej situácie sa v marci brána materskej školy otvorila pre všetky deti.

Spoločne si tak mohli znovu začať užívať nekonečný čas hier, zábavy, aktivít a nových objavov, ktoré si pani učiteľky pre nich pripravili. Ani v týchto časoch sa nezabudlo na významné dni, ktoré deti v MŠ zažívajú – Deň lesov, Deň Zeme, Deň matiek, Medzinárodný deň detí či rozlúčka s predškolákmi.

Mesiac apríl sa nesie v znamení „Mesiac lesov“. Deti sa zahrali na malých bádateľov, skúmateľov a objavovali čaro lesa. Čas strávený v lese pohladil detské očká aj ušká. Pri prechádzke po lesnej cestičke si každé očko všimlo mravčie cestičky, stopy zvierat, krásy stromov a lesných plodov. Vo vzduchu sa niesol zvuk vtáčieho orchestru, ktorý počulo nejedno detské uško.

„Naša Zem je guľatá, vo Vesmíre planéta“ a preto, že je pre nás všetkých naša matka zem veľmi dôležitá. Aj deti sa oboznamovali s „Dňom Zeme“, ktorého dátum sa viaže na 22.4. Deti si uvedomovali a rozlišovali vhodné a nevhodné správanie sa k prírode. V okolí MŠ usilovne ako včeličky vyzbierali odpadky a tým pomáhajú chrániť našu zem.

„Ľúbim kvety, ľúbim vtáčky ba aj hračku maličkú. Lež najväčšmi zo všetkého ľúbim svoju mamičku.“ Túto a aj iné básničky deti tento rok mohli mamičkám zarecitovať len doma. Kvôli pandémii sa „Deň matiek“ nemohol konať ako obvykle. Maminky sme preto nemohli pozvať medzi nás a pripraviť si pre nich besiedku. Deti aj napriek tomu, dali do učenia sa básničiek a pesničiek všetky svoje sily a s iskričkami v očiach odovzdávali mamičkám darčeky, ktoré si pre nich pripravili. Veríme, že aj takýto nezvyčajný deň matiek maminky potešil.

Mesiac jún je pre deti ten najlepší mesiac v roku. V tomto mesiaci je ten najkrajší sviatok malých aj veľkých „Medzinárodný deň detí“. Od rána sa deti vo svojich triedach hrali, zabávali a tancovali. Úžasnú atmosféru a detské piesne bolo počuť aj v okolí. Diskotéka pokračovala aj na dvore, kde okrem tanca a hudby, deti súťažili či hľadali poklad. Každé dieťa si za tento deň zo svojej triedy odnieslo diplom, darček a sladkú odmenu. MDD je jednoducho nezabudnuteľný škôlkarsky zážitok.

Ako každý rok, tak aj tento, sme sa na konci júna rozlúčili s našimi predškolákmi. Brány MŠ opustilo 46 predškolákov, aby sa z nich stali šikovní školáci. A my im držíme prsty, aby sa im darilo.

Počas celého roka sa deti toho veľa naučili, spoznali, zabavili a zahrali sa so svojimi kamarátmi. Materská škola pokračovala, pre niektoré deti, až do 23. júla. Po zatvorení svojich tried sa už znovu teší na deti, ktoré v septembri privítajú hračky, pastelky, stavebnice a svoje pani učiteľky.

Text: Mgr. Jana Ružbarská,
učiteľka MŠ
Foto: archív MŠ

 


Vytvorené: 10. 12. 2021
Posledná aktualizácia: 10. 12. 2021 10:19
Autor: Ing. Viera Majerčíková