#
#
#

Navigácia

Vyhľadávanie

rozšírené vyhľadávanie ...

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Kalendár

Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Aktuálne počasie

dnes, sobota 27. 4. 2024
slabý dážď 15 °C 2 °C
nedeľa 28. 4. zamračené 21/7 °C
pondelok 29. 4. zamračené 23/9 °C
utorok 30. 4. oblačno 23/10 °C
KIA
Euroregión Beskydy
Miestna akčná skupina Terchovská dolina
Združenie obcí Mikroregión Terchovská dolina
MALÁ FATRA, oblastná organizácia cestovného ruchu

 

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:13
DNES:398
TÝŽDEŇ:4684
CELKOM:1442666

Obsah

Radosť v očiach detí

Typ: 2021 | ostatné
Už je biela ulica, bude dobrá sanica ... Pani Zima zavítala aj k nám do materskej školy. Prírodu v jej okolí odela do krásneho bieleho šatu. Ako v skutočnej rozprávke...

Radosť mali nielen deti, ale aj pani učiteľky, ktoré sa rady vracajú do detských čias. A  kedže sa nám zima predvádza vo svojej pravej tvári nielen v kalendári, ale aj za oknami našej škôlky, edukačné aktivity v nej sa prispôsobujú  tomuto krásnemu ročnému obdobiu.

Po zimných prázdninách sa  z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie otvorili brány materskej školy len pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a taktiež pre deti, ktorých rodičia nemohli pracovať z domu. Hoci ich bolo máličko,  radosť z tohtoročnej zimy bola  neopísateľná...

Perinbaba tento rok nebola skúpa a snehovú nádielku priniesla. Tak si mohli deti užiť veľa zábavy v záhrade materskej školy, ale taktiež mimo nej.  Pani  učiteľky pripravovali rôzne aktivity so snehom a na snehu. Hneď po prvých vločkách a výdatnejšom snežení vyťahovali klzáky a  dosýta sa vyšantili. Nezabudli ani na guľovačku a anjelikov v snehu. Zimné radovánky si deti naozaj užili.

Stavanie snehuliaka a sánkovačka sú azda najčastejšie činnosti, ktorá sa nám vynárajú z detstva pri slovíčkach sneh a zima. A možno už prešlo pár rokov odkedy sme navštevovali materskú školu my, snehuliak a zima stále k sebe neodmysliteľne patria a tešia sa obľube našich najmenších detičiek doteraz.

Naši škôlkari sa učia o zvieratkách v lese, ktoré celú zimu prespia, ale aj o tých, ktoré  potrebujú našu pomoc. Nezabúdame ani na vtáčiky, ktoré prikrmujeme nielen v lese, ale aj areáli našej MŠ. Do kŕmidiel im sypeme dostatok zdravých semienok, aby k nám zavítali vždy, keď budú mať chuť na niečo dobré. A deti z nich majú obrovskú radosť. Pozorujú ich krásne sfarbenie a stávajú sa kamarátmi s ríšou zvierat. Vedia, že za ich starostlivosť sa nám na jar odvďačia krásnym spevom. Ale na teplé dni si musíme ešte počkať a dovtedy sa budeme o vtáčiky s radosťou starať.

Najväčšia radosť prišla na začiatku februára. Škôlka mohla opäť privítať všetky svoje dietky. To bolo radosti! Kamaráti si vyrozprávali všetky svoje zážitky a už teraz sa môžu tešiť na krásne aktivity, ktoré im pani učiteľky v najbližšom období v materskej škole pripravia.

Text: PaedDr. Monika Ugorová,
zástupkyňa RŠ pre MŠ
Foto: archív MŠ


Vytvorené: 10. 12. 2021
Posledná aktualizácia: 10. 12. 2021 10:12
Autor: Ing. Viera Majerčíková